Челси отнесе с 5:1 петодивизионния Честърфийлд в мач от 3-ия кръг за Фа Къп. "Сините" не проявиха никаква милост към отбора, който е на второ място в Националната лига и преследва промоция в професионалния футбол на Англия.

С малки изключения мениджърът на миналогодишния финалист в турнира Томас Тухел заложи на основния си състав, а точни за успеха бяха петима различни футболисти.

Още в 6-ата минута Ковачич проби през цялата половина на гостите и пусна на Зиеш, който пробва удар, но топката се отклони в бранител и дойде в непокрития Вернер. От няколко метра германецът нямаше как да сбърка и откри резултата.

В 18-ата минута Хъдсън-Одой получи на крилото, навлезе навътре и с удар малко преди наказателното поле в далечния ъгъл не остави шанс на Лоуч – 2:0 за „сините“.

Само две минути по-късно дойде ред и на Лукаку да се разпише. Играчите на Честърфийлд се объркаха и това позволи на дебютанта Люис Хол да овладее топката на аутлинията, окъдето намери белгиеца, който прониза за трети път мрежата на съперника.

Малко след това Лукаку получи отличен пас от Вернер, но шутът му не намери целта. В 39-ата минута младият Хол стреля, вратарят спаси, а топката се отклони към Кристенсен, който с глава прехвърли Лоуч за 4:0.

В 54-ата минута Милър загуби баланс и събори Пулишич в пеналта – дузпа. Зиеш шутира от бялата точка и въпреки, че вратарят хвана ъгъла топката влезе в мрежата.

В 80-ата минута Честърфийлд стигна до своя триумф в мача. Кабонго Чиманга свърши отлична работа между двама бранители на лондончани и нанесе силен удар, който вратарят Бетинели с мъка отрази. Топката обаче отиде право на крака на резервата Акваси Асанте и нидерландецът хвърли в делириум гостуващите фенове.